Συνεχίστε να Μαθαίνετε και να Σχεδιάζετε την Επαγγελματική σας Πορεία

Η αγορά εργασίας δεν είναι ποτέ στάσιμη και αν στοχεύετε στην επιτυχία στην καριέρα σας, είναι πραγματικά σημαντικό να παρακολουθείτε τις επικείμενες αλλαγές και τους τρόπους προσαρμογής σε αυτές.

Γνωρίζατε ότι η ικανότητα μάθησης εκτιμάται ιδιαίτερα στην αγορά; Και ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι οργανισμοί βλέπουν τη δια βίου μάθηση ως απαραίτητη για να παραμείνουν σχετικοί και να ευημερήσουν;

Οι νεότερες γενιές έχουν ήδη συνειδητοποιήσει αυτή την ανάγκη. Σύμφωνα με μια μελέτη του ομίλου ManpowerGroup σχετικά με τις σταδιοδρομίες των Millennials από το 2020, περίπου το 93% των νέων θεωρούν ήδη τη συνεχή ανάπτυξη δεξιοτήτων σημαντική για το επαγγελματικό τους μέλλον. Επομένως, η επένδυση στη συνεχή εκπαίδευσή σας αποτελεί το «κλειδί» που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τυχόν επερχόμενες προκλήσεις.

3 λόγοι για να συνεχίσετε να μαθαίνετε

  1. Κατανοήστε τις ανάγκες δεξιοτήτων σας

Σε ένα ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον εργασίας πρέπει να κατανοήσετε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά σας και ότι η εκπαίδευση θα καλύψει τα κενά σας. Αυτή η αυτο-αξιολόγηση θα είναι επίσης χρήσιμη για να επισημάνετε τις δυνατότητές σας και να ευθυγραμμίσετε ανάλογα τις επιλογές σταδιοδρομίας και μάθησης.

Εφόσον βασίζεστε στην καθοδήγηση του μέντορά σας αυτό θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την πιο αποτελεσματική διαδρομή μάθησης για να καλύψετε όλα τα πεδία σύμφωνα με τους στόχους και τις προσδοκίες σας. Επίσης, ένας μέντορας θα σας βοηθήσει στην οικοδόμηση υπευθυνότητας, δίνοντάς σας μια μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης για την ανάπτυξή σας. Ζητήστε τους να σας δώσουν συγκεκριμένες προκλήσεις σχετικά με τις δεξιότητες που θεωρείτε ότι μπορούν να βελτιωθούν αλλά και αναζητήστε feedback μετά την ολοκλήρωσή τους για να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε την εξέλιξή σας.

  1. Μείνετε ενημερωμένοι για το τι θέλει η αγορά εργασίας

Σύμφωνα με τη μελέτη του ομίλου ManpowerGroup «What Workers Want» («Τι Αναζητούν οι Εργαζόμενοι»), το 81% των επαγγελματιών αναμένουν από τις εταιρείες τους να τους παρέχουν εκπαιδευτικά προγράμματα, προκειμένου να διατηρούν τις δεξιότητές τους ενημερωμένες.

Τον τελευταίο καιρό, η ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων βρίσκεται στο επίκεντρο της πλειονότητας των εταιρειών, καθώς οι ηγέτες συνειδητοποιούν ότι προσωπικές δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα, η συνεργασία και η ανθεκτικότητα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν και να διδαχθούν, από τις τεχνικές δεξιότητες. Με αυτού του είδους τη διορατικότητα, μπορείτε να αυτο-αξιολογήσετε τις μαθησιακές σας ανάγκες για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλύτερα προετοιμασμένοι/ες για αυτό που ο κόσμος αναζητά ενεργά από εσάς.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, οι νέες τεχνολογίες μεταμορφώνουν βαθιά την αγορά, τους επαγγελματικούς ρόλους και τον τρόπο που εργαζόμαστε. Η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση, τα εικονικά εργαλεία και οι εικονικοί βοηθοί είναι μερικά από τα θέματα που ενεργοποιούν μεγάλες αλλαγές. Εφόσον θέλετε να πετύχετε επαγγελματικά, πρέπει να ενθαρρύνετε και να ακολουθήσετε όλους τους μετασχηματισμούς που συμβαίνουν.

Εξετάζοντας προσεκτικά τις τάσεις που διαμορφώνουν τον κόσμο, μπορείτε να παραμείνετε ενημερωμένοι με τις απαιτήσεις, ενώ εμβαθύνετε τις γνώσεις σας για να αντιμετωπίσετε τα τρέχοντα ζητήματα και να σχεδιάσετε τις πιο ανατρεπτικές λύσεις στην αγορά. Ταυτόχρονα, αυτή η καλύτερη κατανόηση των τάσεων σας δίνει μια μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου της πορείας σας ενώ σας παρέχει κίνητρο να αναπτυχθείτε.

  1. Περπατήστε το δικό σας μονοπάτι

Η καθαρότερη σκέψη και η λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με την πορεία σας προκύπτουν από τη συλλογή όσο περισσότερων και καλύτερων πληροφοριών μπορείτε. Εάν είστε καλά ενημερωμένοι/ες για τις τάσεις στην αγορά και γνωρίζετε ποιες είναι οι σχετικές δεξιότητες για να αναπτύξετε και να υπερέχετε ως επαγγελματίας, θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι προκειμένου να λάβετε αποφάσεις σχετικά με τη μελλοντική σας καριέρα.

Η προνοητικότητα θεωρείται θεμελιώδης για την επίτευξη της επιτυχίας. Ενώ αναζητάτε την καθοδήγηση του μέντορά σας καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, θυμηθείτε ότι η εστίαση και η επιθυμία να βελτιώνεστε κάθε μέρα πρέπει να είναι βαθιά ριζωμένες μέσα σας εάν στοχεύετε ψηλά και θέλετε να παραμείνετε μέσα στα πράγματα.

Η επένδυση στις ικανότητές σας και η εμβάθυνση βασικών εννοιών θα σας βοηθήσει να χτίσετε την καριέρα σας ως πολύτιμο μέλος της ομάδας συμβάλλοντας συνεχώς σε ένα λαμπρό και καινοτόμο μέλλον.

Όταν καλλιεργείτε τη δυνατότητα μάθησης καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής σας, αντλείτε δύναμη να χτίσετε το ταξίδι σας ως επαγγελματίας!

Πηγή: Keep on learning and designing your professional path | by Future Skill-Z | Medium

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε το βιογραφικό σας εδώ. Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.

Σχετικά άρθρα


10 Tips για να βελτιώσουν οι Εσωστρεφείς τις δεξιότητές τους στην Παρουσίαση

Η εργασία απαιτεί και υψηλό επίπεδο προσωπικής αλληλεπίδρασης, το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο για άτομα που είναι εκ φύσεως, εσωστρεφή. Μαζί με τις συναντήσεις one-to-one, συχνά κάνουμε και...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ