<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=980716&amp;fmt=gif">

Tech Academies από τη ManpowerGroup Ελλάδας για upskilling στο STEM

Αθήνα, 10 Απριλίου  2023 

H εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ανθρώπινου δυναμικού ManpowerGroup Ελλάδας, συμβάλλοντας σταθερά στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των υποψηφίων για τους κλάδους του STEM, ανακοινώνει την ίδρυση των Tech Academies. Η απόφαση αυτή ωρίμασε σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Αγορά καθώς σύμφωνα με την Ετήσια Διεθνή Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου του ομίλου ManpowerGroup για το 2023, το 81% των Ελλήνων εργοδοτών δηλώνουν ότι δεν βρίσκουν εξειδικευμένα ταλέντα ενώ σε επίπεδο τεχνικών δεξιοτήτων το 23% αναφέρει ότι λείπουν τα skills της Πληροφορικής / Δεδομένων. Ένας ακόμη λόγος που συνέβαλε στην απόφαση για την ίδρυση των Tech Academies είναι το γεγονός ότι οι ηγέτες του κλάδου διερευνούν καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης και αντί να προσλαμβάνουν ή να αναζητούν λύσεις σε πιθανά κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, αρχίζουν να το «χτίζουν» οι ίδιες.

Ανταποκρινόμενη σε αυτή την αυξανόμενη ανάγκη, η ManpowerGroup Ελλάδας «έχτισε» τις Tech Academies, ένα ταχύρρυθμο (3 μήνες) απαιτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεξιοτήτων Τεχνολογίας που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους Οργανισμούς που αγωνίζονται με την τρέχουσα έλλειψη ταλέντων, προσαρμοσμένο στις επιχειρηματικές ανάγκες για τους πρόσφατους αποφοίτους των τεχνολογικών σχολών.

Μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα πανεπιστημιακού επιπέδου, υπό την επίβλεψη καθηγητών διεθνών πανεπιστημίων, οι Tech Academies δημιουργούν Software Engineers έτοιμους να ενταχθούν σε οποιαδήποτε ομάδα και να γίνουν άμεσα παραγωγικοί, αφήνοντας την διαδικασία του Upskilling & Mentoring στην ομάδα των Tech Academies.

H πρώτη αποφοίτηση των Ακαδημιών

Στα αριστερά βρίσκεται ο CEO της ManpowerGroup Ελλάδας, κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης, δίπλα του είναι ο Digital BU Manager (Recruitment & Academies) ο κ. Πάνος Κοψαύτης, η IT Recruiter κ. Βίκυ Πετροπούλου και στα δεξιά βρίσκονται οι δεκαπέντε απόφοιτοι της πρώτης Ακαδημίας.

Πρόσφατα αποφοίτησαν οι πρώτοι υποψήφιοι που τελείωσαν την Ακαδημία σε ρόλους .NET και Java. Την ημέρα της αποφοίτησης, οι αποφοιτήσαντες έκαναν τις παρουσιάσεις των τελικών project τους, εν προκειμένω τη δημιουργία ενός app σε εταιρείες/πελάτες της ManpowerGroup Ελλάδας.

Με αφορμή το λανσάρισμα των Tech Academies ο CEO της ManpowerGroup Ελλάδας, ο κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης δήλωσε: «Στη ManpowerGroup Ελλάδας αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δημιουργία των Tech Academies που μας εδραιώνουν περαιτέρω ως μια αξιόπιστη και ισχυρή εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού που εστιάζει στην κατάρτιση και την εκπαίδευση. Διαθέτοντας την τεχνογνωσία της μητρικής εταιρείας και με τον ‘αέρα’ της αποδεδειγμένης επιτυχίας με κορυφαίες διεθνείς επιχειρήσεις, η ManpowerGroup Ελλάδας παρέχει αξιόπιστη λύση για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των υποψηφίων στον κλάδο του STEM. Παράλληλα η νέα αυτή πρωτοβουλία μας θα επιταχύνει την ικανότητα των πελατών μας να αποκτήσουν νέα ταλέντα έτοιμα να φτάσουν στη μέγιστη απόδοση τους.»

Σύμφωνα με τον κ. Πάνο Κοψαύτη, Digital BU Manager (Recruitment & Academies), υπεύθυνο του project των Tech Academies το συγκριτικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις συνίσταται στο γεγονός ότι οι Ακαδημίες αποτελούν πρακτικά μια μακροπρόθεσμη επένδυση, σχεδιασμένη να καλύπτει συνεχώς το κενό της έλλειψης ταλέντων, με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Δίνουν το πλεονέκτημα στους εργοδότες να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, περιορίζουν την πίεση για υψηλότερους μισθούς, δημιουργούν νέες ευκαιρίες και επεκτείνουν τη δεξαμενή ταλέντων Τεχνολογίας.»

Για περισσότερες πληροφορίες και media inquiries, επικοινωνήστε με το τμήμα Marketing και Επικοινωνίας της ManpowerGroup Greece: vtsouni@manpowergroup.gr, gmpethani@manpowergroup.gr, 211-1069963.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Σχετικά άρθρα


Αποφοίτησε και η 3η σειρά εκπαιδευομένων των Tech Academies - Νέος κύκλος Lightning meetups

Ολοκληρώθηκε χθες με την αποφοίτηση 11 εκπαιδευομένων, ένα ακόμη ταχύρρυθμο πρόγραμμα των Tech Academies τις οποίες δημιούργησε η ManpowerGroup Ελλάδας για να βοηθήσει τους Οργανισμούς που...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι σηματοδοτούν οι δημογραφικές αλλαγές για το μέλλον της απασχόλησης

Η ανατρεπτική δυναμική της πανδημίας COVID-19 προκάλεσε την επιτάχυνση των υπαρχουσών τάσεων στην απασχόληση οδηγώντας σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές αυτή των δημογραφικών. Ως εργαζόμενοι,...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

21 Τάσεις για το 2021: Μετασχηματισμός Ταλέντου & Το Μέλλον της Εργασίας

Η ανατρεπτική δυναμική της πανδημίας COVID-19 προκάλεσε την επιτάχυνση των υπαρχουσών τάσεων στην απασχόληση οδηγώντας στη νέα πραγματικότητα. Οι τέσσερις υπάρχουσες δυνάμεις, οι δημογραφικές...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ