Προετοιμασία για αλλαγές λόγω της τεχνολογικής επανάστασης

Τις τελευταίες δεκαετίες, η ψηφιακή επανάσταση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλης της ζωής μας, από τον έλεγχο του επαγγελματικού email μέσω του κινητού μας μέχρι την μετάδοση εκπομπών οποιαδήποτε ώρα επιθυμούμε. Όμως τον περασμένο χρόνο, η τεχνολογία επιτάχυνε τον τρόπο εργασίας μας, όπως την πραγματοποίηση συναντήσεων μέσω πλατφορμών από οποιαδήποτε τοποθεσία προσαρμόζοντας την διαθεσιμότητα μας σε μια κουλτούρα εργασίας μας που ζητά να είμαστε πάντα συνδεδεμένοι. Παρακάτω θα δείτε τρόπους με τους οποίους οι εργαζόμενοι μπορούν να προετοιμαστούν και να προσαρμοστούν στην εξελισσόμενη τεχνολογική επανάσταση.

Οι άνθρωποι εργάζονται μαζί με μηχανές

Μέχρι το 2025, ο χρόνος εργασίας από ανθρώπους και μηχανές θα είναι ο ισότιμος, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Παρόλο που κάποιοι ρόλοι θα είναι πλέον παρωχημένοι, η νέα πραγματικότητα θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες. Ένας σημαντικός αριθμός αναδυόμενων επαγγελμάτων θα αντικατοπτρίσει τη συνεχιζόμενη ανάγκη για ανθρώπινη αλληλεπίδραση στην νέα οικονομία, όπου θα υπάρχει αυξημένη ζήτηση για θέσεις εργασίας στον τομέα της φροντίδας και της πράσινης οικονομίας με ρόλους στο μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και την παραγωγή περιεχομένου, καθώς και ρόλοι στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης ανθρώπων και στον πολιτισμό.

Όλοι θα εργάζονται σε μια εταιρεία τεχνολογίας

Η ανάπτυξη του κυβερνοχώρου και της απομακρυσμένης εργασίας σηματοδοτεί την ανάγκη της μεταμόρφωσης κάθε οργανισμού σε  μια εταιρεία τεχνολογίας ώστε να είναι ανταγωνιστική και να δημιουργεί μεγαλύτερη αξία.. Για τους εργαζόμενους, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις, να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους ή να αποκτήσουν νέες ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν τις τελευταίες ψηφιακές τάσεις και τεχνολογίες. Αυτές οι δεξιότητες μπορούν επίσης να τους βοηθήσουν  να γίνουν πιο ευέλικτοι και να αποτελέσουν μέρος μιας «Super Team» που θα απαρτίζεται από έναν συνδυασμό ανθρώπων με τις πιο ανεπτυγμένες δεξιότητες και έξυπνων μηχανών που θα συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων.

Τεχνολογία για την ενίσχυση της ευημερίας

Η υγεία, η οικονομική και κοινωνική κρίση του περασμένου έτους δημιούργησε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση για τις εταιρείες. Δηλαδή οι εργαζόμενοι θα επιζητούν όλο και περισσότερο το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας τους για ψηφιακούς και τεχνολογικούς πόρους που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν ανθεκτικότητα, μεγαλύτερη εργασιακή δέσμευση και να επαναπροσδιορίσουν ή αναβαθμίσουν τις δεξιότητες.

Εκπαιδευτική επανάσταση

Η συνεχιζόμενη ανάγκη για αναβάθμιση και επαναπροσδιορισμό των δεξιοτήτων θα αλλάξει το μέλλον της εκπαίδευσης, τη διάρκεια των μαθημάτων και των πτυχίων. Τα άτομα και οι οργανισμοί θα στραφούν προς τις micro-πιστοποιήσεις, την διαδικτυακή διδασκαλία και coaching μέσω cloud για να πετύχουν την προσωπική τους ανάπτυξη.

Με την επιτάχυνση των τεχνολογικών αλλαγών, ο καθένας πρέπει να προετοιμαστεί για τις νέες θέσεις εργασίας του αύριο, όπως είναι οι θέσεις εργασίας πράσινης οικονομίας, ρόλοι διαχείρισης δεδομένων, ρόλοι τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και νέοι ρόλοι στη μηχανική, το cloud computing και την ανάπτυξη προϊόντων. Όλοι θα εργάζονται πλέον σε μια εταιρεία τεχνολογίας –– είναι απλώς θέμα κατανόησης και προετοιμασίας για αυτήν την  νέα πραγματικότητα.

Συμπληρώστε τη φόρμα και λάβετε το αναλυτικό pdf αρχείο με τα στοιχεία για τις 21 Τάσεις του 2021. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Σχετικά άρθρα


Κουλτούρα Συμπερίληψης των εργαζομένων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ από τον όμιλο ManpowerGroup

Ο Μήνας Υπερηφάνειας αναγνωρίζεται ως ευρέως η περίοδος εορτασμού της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης καθώς και της ένδειξης υποστήριξης προς τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+. Για τους οργανισμούς...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο όμιλος ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για 14η χρονιά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο

Ο όμιλός μας τιμήθηκε ως μια από τις εταιρείες που επιδεικνύουν εξαιρετική ηγεσία και δέσμευση για ακεραιότητα μέσω της καλύτερης ηθικής, συμμόρφωσης και διακυβέρνησης στην κατηγορία της Αθήνα, 20...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ