Ποιες προσωπικές δεξιότητες ενδιαφέρουν περισσότερο τις εταιρίες;

Ποιες προσωπικές δεξιότητες ενδιαφέρουν περισσότερο τις εταιρίες;

Διανύουμε την “επανάσταση δεξιοτήτων, όπου οι προσωπικές δεξιότητες εξακολουθούν να έχουν ζήτηση λόγω της ευρείας εφαρμογής και σταθερότητας, σε αντίθεση με τις τεχνικές δεξιότητες οι οποίες αλλάζουν συνέχεια με την πάροδο του χρόνου.

Παρακάτω καταγράφονται κάποιες από τις προσωπικές δεξιότητες που θα συνεχίζουν να λαμβάνονται υπόψη από τους εργοδότες. 

Επικοινωνία, κριτική σκέψη, τήρηση των προθεσμιών, καλή οργάνωση, συνεργασία, ικανότητα ανάλυσης και καινοτομίας. Όλα αυτά είναι μερικά από τα προσωπικά χαρακτηριστικά που δείχνουν ένα υψηλό επίπεδο συναισθηματικής και προσωπικής νοημοσύνης, γνωστά και ως προσωπικές δεξιότητες.

Οι εργοδότες δίνουν μεγάλη έμφαση στις συγκεκριμένες ικανότητες γιατί ταιριάζουν σε ένα μεγάλο φάσμα θέσεων εργασίας, κλάδων και προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής. Παρακάτω παρουσιάζονται τέσσερις από τις πιο σημαντικές προσωπικές δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες.

1. Διαπροσωπικές ικανότητες

Όταν τα πράγματα κυλούν ομαλά σε μια εταιρία, κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να συζητήσει τις επικοινωνιακές και διαπροσωπικές ικανότητες. Αλλά τη στιγμή που κάτι πάει στραβά, αυτό που φταίει συνήθως είναι η αδύναμη επικοινωνία, η αποτυχημένη διασύνδεση ή η έλλειψη συνεργασίας. Το στοιχείο που κρατάει μια εταιρία σε λειτουργία είναι οι διαπροσωπικές δεξιότητες. Η επιτυχία εξαρτάται από τις σχέσεις με όλους τους “τύπους” ανθρώπων και οι προσωπικές σας σχέσεις αποδεικνύουν την εικόνα σας για το προσωπικό σας brand καθώς και τι μπορείτε να  προσφέρετε στον οργανισμό.

2. Προσωπικό στίγμα

Πέρα από τις διαπροσωπικές ικανότητες, η έννοια  της «παρουσίασης του εαυτού» περιλαμβάνει το πώς συμπεριφέρεστε ή ενεργείτε, το πώς μιλάτε και το πώς παρουσιάζετε τον εαυτό σας. Αυτού του είδους οι ικανότητες μπορούν να διδαχτούν και να αναπτυχθούν. Η αναζήτηση καθοδήγησης (coaching) και το χτίσιμο σταθερών ικανοτήτων στη διάρκεια  της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μπορεί οδηγήσει τους ηγέτες στην οικοδόμηση μιας παρουσίας η οποία θα λειτουργήσει ως μοντέλο προς μίμηση.

3.Ηγετικές ικανότητες

Οι ηγετικές ικανότητες αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι που επηρεάζει την επαγγελματική σας εξέλιξη και σταδιοδρομία. Έχοντας μόνο τεχνικές δεξιότητες δεν θα έχετε περαιτέρω εξέλιξη. Η δεξιότητα του να καθοδηγήσετε και να παρακινήσετε άλλους θα σας βοηθήσει να αναδειχθείτε στην εργασία σας. Εάν θέλετε να βελτιωθείτε στο συγκεκριμένο τομέα, απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ώστε να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα αδύνατα σας σημεία και να αναπτύξετε τις κατάλληλες στρατηγικές που θα βελτιώσουν αυτού τους είδους τις ικανότητες.

4.Προσωπική εικόνα

Με ποιον τρόπο μπορείτε να αναδείξετε ότι έχετε όλες τις τεχνικές και προσωπικές ικανότητες; Η απάντηση σχετίζεται με τον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας. Επικοινωνώντας τις προσωπικές σας δεξιότητες στους πιθανούς εργοδότες και στους συνεργάτες σας, εκείνοι αντιλαμβάνονται την αξία που φέρνετε στην εργασία. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η περιγραφή και η χρήση παραδειγμάτων που καταδεικνύουν τα επιτεύγματα σας. Η ζήτηση της δεξιότητας του personal brand είναι σε αύξηση.

Η αντίληψη ότι κάποιος κατέχει ή δεν κατέχει τις προσωπικές δεξιότητες είναι μύθος. Όπως οι τεχνικές δεξιότητες έτσι και οι προσωπικές μπορούν να διδαχθούν και να αναπτυχθούν με την πάροδο του χρόνου. Στην περίπτωση που διαπιστώνετε ότι υστερείτε σε κάποια δεξιότητα, ξεκινήστε με τη βελτίωση των αδυνάμων σημείων και τελειοποιήστε τα δυνατά σας. Το πλεονέκτημα των προσωπικών ικανοτήτων έγκειται στο ότι η ζήτηση τους πότε δεν θα πάψει.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Σχετικά άρθρα


Αναζήτηση Ταλέντων: Αναθεώρηση στην Στρατηγική Πρόσληψης

Οι Top Προσωπικές Δεξιότητες που Αναζητούν οι Εργοδότες Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2023 Επιμένει και το 2023 η πρόκληση εντοπισμού εξειδικευμένων ταλέντων καθώς σύμφωνα με την Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου του...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτελέσματα Έρευνας 2016 Προσωπικές Δεξιότητες για την ανάδειξη Ταλέντου στην εργασία Πρόκληση για το μέλλον: Η Διακράτηση του Ταλέντου

Για την Ελλάδα, η κριτική σκέψη αποτελεί την πιο επιθυμητή ικανότητα ενώ σημαντικός παράγοντας Επιτυχίας για τα Ταλέντα η συνεχής Εκμάθηση H ManpowerGroup παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας για...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς οι οργανισμοί θα πέτυχουν έναν εξεζητημένο μετασχηματισμό

Για κάθε οργανισμό, η προσέλκυση και η διακράτηση ταλέντων έχει καταστεί όλο και πιο σύνθετη διαδικασία καθώς οι ψηφιακές δεξιότητες διευρύνονται. Εφεξής, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού θα...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ