Ο όμιλος ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για 14η χρονιά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο

Ο όμιλός μας τιμήθηκε ως μια από τις εταιρείες που επιδεικνύουν εξαιρετική ηγεσία και δέσμευση για ακεραιότητα μέσω της καλύτερης ηθικής, συμμόρφωσης και διακυβέρνησης στην κατηγορία της

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2023 

Ο όμιλος ManpowerGroup ανακοίνωσε ότι για άλλη μια φορά αναγνωρίστηκε ως μια από τις πλέον ηθικές εταιρείες στον κόσμο. Η αναγνώριση έγινε από το Ethisphere, παγκόσμιο ηγέτη στον καθορισμό και την προώθηση των προτύπων των ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών.

Αυτή είναι η 14η φορά που ο όμιλος λαμβάνει τη διάκριση και παραμένει η μόνη εταιρεία στον κλάδο της που αναγνωρίζεται για περισσότερο από μια δεκαετία για τον κρίσιμο ρόλο της στην προώθηση θετικών αλλαγών στις κοινωνίες και τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

«Εδώ και 75 χρόνια, ο όμιλος ManpowerGroup έχει δεσμευτεί να λειτουργεί επιχειρηματικά με τον ορθό τρόπο για τους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο Jonas Prising, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ManpowerGroup. «Γνωρίζουμε ότι αυτά τα υψηλά πρότυπα εκτιμώνται από όλους εκείνους που συνεργάζονται μαζί μας και είναι τιμή μας που το Ethisphere μας αναγνωρίζει για 14η φορά. Αυτό το βραβείο είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο που ζουν και υιοθετούν τις αξίες μας, εκπληρώνουν τον σκοπό μας και συμβάλλουν στην προώθηση της ισχυρής ηθικής επιχειρηματικής μας κουλτούρας σε καθημερινή βάση».

Βασισμένη στο ιδιόκτητο Ethics Quotient® του Ethisphere, η διαδικασία αξιολόγησης των πιο ηθικών εταιρειών στον κόσμο περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ερωτήσεις σχετικά με την επιχειρηματική κουλτούρα, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρακτικές, τις δραστηριότητες ηθικής και συμμόρφωσης, τη διακυβέρνηση, τη διαφορετικότητα και τις πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν μια ισχυρή αλυσίδα αξίας. Η διαδικασία χρησιμεύει ως πλαίσιο λειτουργίας για την καταγραφή και κωδικοποίηση των κορυφαίων πρακτικών των οργανισμών σε όλους τους κλάδους και σε όλο τον κόσμο.

«Οι άνθρωποι και η ευημερία τους αποτελούν βασικό παράγοντα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και θεμελιώδη στοιχεία της στρατηγικής ESG επίσης. Σήμερα, οι άνθρωποι – οι καταναλωτές μας και οι καταναλωτές όλων των οργανισμών – απαιτούν περισσότερα από τους εργοδότες τους και αναμένουν από αυτούς να είναι σαφείς ως προς τον σκοπό τους», δήλωσε η Ruth Harper, Επικεφαλής Μάρκετινγκ και Βιωσιμότητας του ομίλου ManpowerGroup SVP. «Όλο και περισσότερο οι εταιρείες λογοδοτούν για να είναι ανοιχτές στην πρόοδο που σημειώνουν για την επίτευξη των στόχων τους γύρω από το κλίμα, τον κοινωνικό αντίκτυπο και τη χρηστή διακυβέρνηση. Η ηγεσία από οργανισμούς όπως η Ethisphere βοηθά τις εταιρείες να μοιραστούν αυτή την πρόοδο και είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε την εργασία και τη ζωή καλύτερη για τους πολλούς, όχι μόνο για τους λίγους».

«Η δέσμευση για ηθική και ακεραιότητα βρίσκεται στον πυρήνα της επιτυχίας μας να οδηγήσουμε τον κλάδο και να υλοποιήσουμε τον σκοπό μας να προσφέρουμε έναν καλύτερο κόσμο. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών – εργαζόμενους, πελάτες, προμηθευτές και επενδυτές μας – είναι απαραίτητη για την επιτυχία και την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ManpowerGroup Greece κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης προσθέτοντας: «Είμαστε υπερήφανοι που καλλιεργούμε μια κουλτούρα στην οποία οι καλές πρακτικές και η συμμόρφωση καθοδηγούν όλες τις ενέργειές μας όχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό, αλλά κυρίως επειδή γινόμαστε το παράδειγμα στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ηθική στον χώρο της εργασίας ξεκινά ήδη από τις εταιρείες που παρέχουν λύσεις ανθρώπινου δυναμικού».

«Η ηθική έχει σημασία. Οι οργανισμοί που δεσμεύονται για την επιχειρηματική ακεραιότητα μέσω ισχυρών προγραμμάτων και πρακτικών όχι μόνο ανυψώνουν τα πρότυπα και τις προσδοκίες για όλους, αλλά έχουν επίσης καλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ethisphere, Erica Salmon Byrne. «Συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από τους τιμώμενους των πιο ηθικών εταιρειών στον κόσμο και την αφοσίωσή τους στον στόχο τους να έχουν ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους επενδυτές τους και να επιδεικνύουν υποδειγματική ηγεσία, βασισμένη σε αξίες. Συγχαρητήρια στον όμιλο ManpowerGroup που κέρδισε μια θέση στην κοινότητα των πιο ηθικών εταιρειών στον κόσμο».

Σχετικά με το ETHISPHERE

Το Ethisphere είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον καθορισμό και την προώθηση των προτύπων των ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών που τροφοδοτούν τον εταιρικό χαρακτήρα, την εμπιστοσύνη της αγοράς και την επιχειρηματική επιτυχία. Το Ethisphere έχει βαθιά εμπειρία στη μέτρηση και τον καθορισμό βασικών προτύπων δεοντολογίας χρησιμοποιώντας πληροφορίες που βασίζονται σε δεδομένα που βοηθούν τις εταιρείες να ενισχύσουν τον εταιρικό χαρακτήρα. Το Ethisphere τιμά τα ανώτερα επιτεύγματα μέσω του προγράμματος αναγνώρισης των πιο ηθικών εταιρειών® στον κόσμο, παρέχει μια κοινότητα εμπειρογνωμόνων του κλάδου με τη Συμμαχία Ηγεσίας Επιχειρηματικής Ηθικής (BELA) και παρουσιάζει τις τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές ηθικής με το περιοδικό Ethisphere. Το Ethisphere βοηθά επίσης στην προώθηση της επιχειρηματικής απόδοσης μέσω αξιολογήσεων βάσει δεδομένων, καθοδήγησης και συγκριτικής αξιολόγησης έναντι των απαράμιλλων δεδομένων του: το σύνολο δεδομένων Culture Quotient που επικεντρώνονται στην ηθική κουλτούρα και παρουσιάζει τις απαντήσεις 2+ εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. και το σύνολο δεδομένων Ethics Quotient, με 200+ σημεία δεδομένων που αναδεικνύουν τις πρακτικές ηθικής, συμμόρφωσης, κοινωνικής δικτύωσης και διακυβέρνησης των πιο ηθικών εταιρειών στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό Ethisphere μπορείτε να βρείτε Εδώ.

Το 2023 αναγνωρίστηκαν 135 τιμώμενοι σε 19 χώρες και 46 κλάδους. Ο πλήρης κατάλογος των πιο ηθικών εταιρειών του κόσμου για το 2023 και η μεθοδολογία βρίσκονται Εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της διάκρισης και media inquiries, επικοινωνήστε με το τμήμα Marketing και Επικοινωνίας της ManpowerGroup Greece: vtsouni@manpowergroup.gr, gmpethani@manpowergroup.gr, 211-1069963.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Σχετικά άρθρα


Ο όμιλος ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για 13η χρονιά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο

Η Αναγνώριση τιμά τη ManpowerGroup ως μια από τις εταιρείες που επιδεικνύουν εξαιρετική ηγεσία και ακλόνητη δέσμευση στην επιχειρηματική ακεραιότητα μέσω βέλτιστων πρακτικών στην κατηγορία της...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας οδηγός για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων

Καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός προχωρά με ταχείς ρυθμούς και η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων στον κλάδο της Πληροφορικής αποτελεί σημαντική πρόκληση, ο όμιλος ManpowerGroup παρέχει έναν πλήρη...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ