<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=980716&amp;fmt=gif">

Νέο βραβείο "Δείκτης Ετοιμότητας Εργασίας"

Νέο βραβείο “”Δείκτης Ετοιμότητας Εργασίας”” από τη ManpowerGroup σε πολυεθνική συνεργασία με τον φορέα Junior Achievement Europe

Το βραβείο αναγνωρίζει την ευμάθεια – την ικανότητα, το κίνητρο και την επιθυμία για μάθηση –  ως προετοιμασία επάρκειας των νέων για την είσοδό τους στην εργασία, πέρα από την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους


Η ManpowerGroup (NYSE: MAN) καθιέρωσε μια νέα διάκριση, το “”Δείκτη Ετοιμότητας Εργασίας””,  σε συνεργασία με τον φορέα Junior Achievement (JA), βραβεύοντας φοιτητές από όλη την Ευρώπη, που αναπτύσσουν δεξιότητες, οι οποίες τους προσδίδουν την απαιτούμενη επάρκεια για την είσοδο τους στην εργασία κατά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Αφορά σε μια τριετή συνεργασία, όπου 31 χώρες θα αναγνωρίζουν κάθε χρόνο διάφορες πτυχές του Δείκτη Ετοιμότητας Εργασίας των φοιτητών, ξεκινώντας από την ευμάθεια – την επιθυμία και την ικανότητα συνεχούς μάθησης νέων δεξιοτήτων για να είναι έτοιμοι για την είσοδο τους στην εργασία και να παραμείνουν μακροπρόθεσμα εργασιακά ενεργοί. Το 90% των Millennials θεωρει ότι η διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι τόσο σημαντική, ώστε να δαπανήσουν προσωπικό χρόνο και χρήματα για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους. Η ManpowerGroup παρέχει επίσης σε όλους τους φοιτητές πρόσβαση στο τεστ αξιολόγησης του «Δείκτη Ευμάθειας» Learnability QuotientTM  (LQTM), ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν τον τύπο στον οποίο ανήκουν.

“”Πολλά έχουν γραφεί σχετικά με το μέλλον της εργασίας και τον αντίκτυπο της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης, αλλά το πιο σημαντικό ζήτημα είναι η ενημέρωση των νέων ότι η μακροπρόθεσμη διατήρηση της απασχολησιμότητάς τους απαιτεί τη συστηματική καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων “” όπως αναφέρει ο Jonas Prising, ManpowerGroup Chairman & CEO. “”Στην εποχή της Επανάστασης των Δεξιοτήτων, το 65% των παιδιών θα κατέχει στο μέλλον θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν ακόμα. Έτσι, η ενίσχυση της αναβάθμισης δεξιοτήτων και της προσαρμογής στο συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο αποτελεί την πλέον καθοριστική πρόκληση για τους σημερινούς νέους. Η ικανότητα τους για μάθηση, εφαρμογή και προσαρμογή θα αποτελούν κρίσιμα στοιχεία, για αυτό και ως εργοδότες έχουμε την ευθύνη να στηρίξουμε την επαρκή προετοιμασία ένταξης των νέων στον κόσμο της εργασίας, πέρα από την ετοιμότητά τους για επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους.  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με τον φορέα JA- Junior Achievement με στόχο την καλλιέργεια της ευμάθειας και την προετοιμασία της εργασιακής ένταξης χιλιάδων νέων στην Ευρώπη ”.

Το βραβείο της ManpowerGroup αποτελεί μέρος του ετήσιου διαγωνισμού του φορέα JA Europe (μέρος του προγράμματος JA Company- Εικονική Επιχείρηση). Ο διαγωνισμός ενθαρρύνει τους νέους να αναπτύξουν επιχειρηματικές δεξιότητες μέσα από τη δημιουργία και λειτουργία μιας εικονικής επιχείρησης. Οι καλύτερες ομάδες από κάθε συμμετέχουσα χώρα θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στον Ετήσιο Διαγωνισμό Καλύτερης Εταιρίας 2017, όπου η ManpowerGroup θα παρουσιάσει το βραβείο «Δείκτης Ετοιμότητας Εργασίας». Σε περισσότερες από 20 χώρες ανά την Ευρώπη, οι ηγέτες της ManpowerGroup  θα αφιερώσουν χρόνο και πόρους στη διεξαγωγή προγραμμάτων εργασιακής ετοιμότητας καθώς και στην καθοδήγηση κριτικών επιτροπών για την ανάδειξη των δεξιοτήτων χιλιάδων νέων από κάθε χώρα. Οι φιναλίστ θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο για να συναγωνιστούν μπροστά σε μια παγκόσμια επιτροπή, όπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ManpowerGroup Jonas Prising θα ανακοινώσει τη νικήτρια ομάδα.

“”Το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης JA Company θεσμοθετήθηκε το 1919 και εξακολουθεί να εμπνέει χιλιάδες νέους ανθρώπους κάθε χρόνο””,  δηλώνει η Caroline Jenner, Διευθύνουσα Σύμβουλος της JA Europe. “”Πραγματοποιείται μέσω τοπικών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων και σχολείων. Αποτελεί ένα μοναδικό πρόγραμμα εστιασμένο στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων, το οποίο αναπτύσσει τις επιχειρηματικές δεξιότητες των νέων, την οικονομική επάρκεια και την οικοδόμηση βασικών δεξιοτήτων για τον χώρο της εργασίας.”” Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη ManpowerGroup για να απονείμουμε στους μαθητές το βραβείο «Δείκτης Ετοιμότητας για Εργασία». Μοιραζόμαστε τη δέσμευση της ManpowerGroup για την αναβάθμιση δεξιοτήτων των νέων. Οι απόφοιτοι του προγράμματος του φορέα JA έχουν διπλάσια πιθανότητα να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση από τους μη συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και είναι λιγότερο πιθανό να είναι άνεργοι.
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Πλάνο Βιωσιμότητας και Αειφορίας της ManpowerGroup και τη συνεργασία με τον φορέα JA, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.manpowergroup.com/DoingWellByDoingGood.

Σχετικά με τον φορέα JA Europe: Ο φορέας JA Europe είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός πάροχος εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιχειρηματικότητας, ετοιμότητας για εργασία και χρηματοοικονομικής κατάρτισης. Το 2015, προσφέραμε γνώση, αναπτύξαμε δεξιότητες και χτίσαμε τη στάση που απαιτείται για την ίδρυση μιας επιχείρησης ‘η ανεύρεσης εργασίας σε 3,5 εκατομμύρια φοιτητές από 39 χώρες. Ο φορέας JA συνεργάζεται με τις εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές κοινότητες καθώς και με τις κυβερνήσεις προκειμένου να προσφέρει στους νέους από το δημοτικό σχολείο μέχρι το πανεπιστήμιο, εμπειρίες που θα αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες που είναι απαραίτητες για να πετύχουν σε μια παγκόσμια οικονομία. Ο JA Europe είναι το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο για το JA Worldwide®. Μάθετε περισσότερα στο www.jaeurope.org.

Σχετικά με τον διαγωνισμό της εικονικής επιχείρησης 2017 JA Europe: Στις Βρυξέλλες, 11-13 Ιουλίου, όλη η Ευρώπη θα βραβεύσει τους καλύτερους νέους επιχειρηματίες της! Πάνω από 30 ομάδες θα συναντηθούν και θα συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό εφόσον τον προηγούμενο χρόνο έχουν συμμετάσχει σε ένα ετήσιο Πρόγραμμα Εικονικής Εταιρείας του τοπικού φορά JA, πληρώντας τις προϋποθέσεις σε εθνικό επίπεδο. Η πρωτοβουλία του φορέα JA Europe, το πρόγραμμα Εικονικής Επιχείρησης δεσμεύει ετησίως περισσότερους από 300.000 φοιτητές, προσφέροντας τους την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία διαχείρισης επιχείρησης από πάνω προς τα κάτω. Μάθετε περισσότερα στο http://www.coyc.jaeurope.org.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Σχετικά άρθρα