10 τρόποι εξέλιξης της ισότητας φύλων στην νέα εργασιακή πραγματικότητα

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις εργαζόμενες γυναίκες είναι ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την οικονομία, καθώς η υποεκπροσώπηση τους στις επιχειρήσεις δημιουργεί έλλειψη σε άκρως απαραίτητες δεξιότητες, στην ηγεσία και τους πόρους. Τη σημερινή εποχή, οι εργοδότες είναι απαραίτητο να υποστηρίζουν τις γυναίκες στο ανθρώπινο δυναμικό τους, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην αλλαγή της επικρατούσας δυναμικής των φύλων στον χώρο εργασίας. Ο όμιλος ManpowerGroup καταγράφει δράσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα από τους οργανισμούς με στόχο την υποστήριξη της ισότητας των φύλων.

1.Επικοινωνήστε τα οφέλη της γυναικείας εκπροσώπησης

Η πρόοδος προς την ισότητα των φύλων στον χώρο εργασίας εκ των ων ουκ άνευ. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Οι εταιρείες με γυναίκες σε ηγετικές θέσεις είναι περισσότερο αποδοτικές. Στον ιδιωτικό τομέα, πολλές μελέτες καταδεικνύουν ότι η ύπαρξη περισσότερων γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό και η μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των 2 φύλων στην ηγεσία, βελτιώνει το μερίδιο παραγωγικότητας- απόδοσης, τα επιχειρηματικά αποτελέσματα και τα συνολικά οικονομικά μεγέθη.

2.Κατάργηστε τα εμπόδια

Αναγνωρίστε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν ιστορικά οι γυναίκες στην εργασία – έλλειψη προτύπων, παγιωμένα εργασιακά μονοπάτια και έλλειψη πρόσβασης σε δίκτυα επιρροής και υποστήριξης – και εντοπίστε τρόπους κατάργησής τους. Ξεκινήστε με ενεργή ακρόαση. Οι καλύτεροι ηγέτες ρωτούν τις γυναίκες τι χρειάζονται για να πετύχουν.

3.Καθιερώστε την εργασία από το σπίτι

Όπως έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο, η διαχείριση πραγματοποιείται μέσα από νέες ρυθμίσεις. Βρείτε τρόπους για να δημιουργήσετε ευελιξία σε ρόλους που προηγουμένως θεωρούνταν «άκαμπτοι».

4.Ξεκινήστε θετικά

Διαχειριστείτε τον σχεδιασμό διαδοχής πιο γενναία. Αντί να πείτε, “Δεν έχει την εμπειρία”, ρωτήστε, “Τι χρειαζόμαστε για να κάνουμε για να λειτουργήσει;” Αντιμετωπίστε τις προκλήσεις.

5.Όλα ξεκινούν από την κορυφή της ηγεσίας

Για να δείξετε τη δέσμευσή σας αναφορικά με την αύξηση των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας, η αλλαγή θα πρέπει να ξεκινήσει από την κορυφή. Η ηγεσία είναι υπεύθυνη για την πρόοδο και τα αποτελέσματα της.

6.Δημιουργείστε μετρήσιμους στόχους

Οι ηγέτες οφείλουν να γνωρίζουν ακριβώς πού χρειάζονται οι γυναίκες να βρίσκονται. Η εξέταση των μακροπρόθεσμων νούμερων δεν αρκεί. Προσδιορίστε μια στρατηγική ταλέντων συμπεριλαμβάνοντας το πώς θα αλλάξουν τα πράγματα, τι θα πέτυχετε και πότε.

7.Εστιάστε στο αποτέλεσμα

Αναβαθμίστε τις διαδικασίες αξιολόγησης της απόδοσης των γυναικών και τις μετρήσεις σας ώστε να διασφαλίσετε ότι εστιάζετε στα πραγματικά αποτελέσματα και, κυρίως, ότι δεν συμπεριλαμβάνετε αξιολογήσεις από την περίοδο του lockdown όπου υπήρχε η ανάγκη της φροντίδας των παιδιών.

8.Προσδιορίστε παραπλήσια σύνολα δεξιοτήτων για νέους ρόλους

Δείξτε πώς οι σύντομες και εντατικές εκπαιδεύσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αναλάβουν νέους ρόλους.

9.Προσεγγίστε την ευμάθεια ως τον σημαντικότερο ισοσταθμιστή

Τώρα είναι η στιγμή να βοηθήσετε τις γυναίκες εργαζόμενους να αναπτύξουν τεχνικές δεξιότητες σε ταχύτητα και κλίμακα, προσλαμβάνοντας παράλληλα άτομα με ικανότητα ευμάθειας- την επιθυμία και την ικανότητα να μάθουν νέες δεξιότητες. Αυτό μπορεί να διαφοροποιήσει την διαμόρφωση ενός μέλλοντος στο οποίο όλοι μπορούν να είναι έτοιμοι για εργασιακούς ρόλους υψηλού δυναμικού.

10.Προσλάβετε άτομα με προσωπικές δεξιότητες

Όταν αναζητάτε εργαζόμενους με χαρακτήρα ευμάθειας, αναζητήστε προσωπικές δεξιότητες όπως επικοινωνία, συνεργασία και δημιουργικότητα. Αυτές είναι οι πιο πολύτιμες – και δυσεύρετες– ανθρώπινες δυνάμεις στη σημερινή αγορά εργασίας. Οι εργαζόμενοι που έχουν αυτά τα στοιχεία μπορούν να πραγματοποιήσουν ομαλότερες μεταβάσεις σε νέους ρόλους ή αλλαγές σταδιοδρομίες.

Τα καλά νέα είναι ότι το μέλλον που αναζητούν οι γυναίκες αναφορικά με την εργασία είναι πιο κοντά από αυτό που παρουσιάζει η σχετική έρευνα αναφορικά με το τι Αναζητούν οι Εργαζόμενοι – μεγαλύτερη ευελιξία, διαδικτυακές μεθόδους, εμπιστοσύνη και ολοκληρωμένες διαδικασίες. Ισότητα.

Συμπληρώστε τη φόρμα και λάβετε το αναλυτικό pdf αρχείο με στοιχεία για το “Τι αναζητούν οι Γυναίκες από την Εργασία τους”

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Σχετικά άρθρα


Παγκόσμια συμμαχία των τριών ηγέτιδων εταιρειών στον κλάδο υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού Adecco Group, ManpowerGroup και Randstad, για την αντιμετώπιση της εργασιακής κρίσης

Κοινή ανοιχτή επιστολή εξέδωσαν και συνυπέγραψαν οι τρεις παγκόσμιοι ηγέτες στον κλάδο υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με στόχο την ενεργοποίηση των εταιρειών και...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρευνα του ομίλου ManpowerGroup για την αναζήτηση ταλέντων ESG

Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2022 7 στις 10 επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν υιοθετήσει και αναπτύξει στρατηγική ESG Καθώς οι επιχειρήσεις ενσωματώνουν όλο και περισσότερο τη Βιωσιμότητα στους αναπτυξιακούς...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Millennials σε Διευθυντικές θέσεις; Ποιοί έχουν δεύτερη σκέψη;

Οι Millennials προσανατολίζονται περισσότερο στην επιλογή και διαμόρφωση της προσωπικής τους καριέρας και λιγότερο στην ανάληψη Διευθυντικών θέσεων Η στόχευση σε διευθυντικές θέσεις βρίσκεται χαμηλά...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ