<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=980716&amp;fmt=gif">

Πώς οι οργανισμοί θα πέτυχουν έναν εξεζητημένο μετασχηματισμό

Για κάθε οργανισμό, η προσέλκυση και η διακράτηση ταλέντων έχει καταστεί όλο και πιο σύνθετη διαδικασία καθώς οι ψηφιακές δεξιότητες διευρύνονται. Εφεξής, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού θα προσανατολιστεί περισσότερο στην τεχνολογία, θα είναι κατά-παραγγελία (On demand) και θα ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες τάσεις. Οι οργανισμοί οφείλουν να γίνουν πιο εξεζητημένοι στα θέματα προσέγγισης της ανάπτυξης και διαχείρισης ταλέντων τους μελλοντικά. Ακολουθούν τρόποι που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να προσαρμοστούν στο μεταβαλλόμενο τοπίο και να αναλάβουν δράση.

Διαχείριση ταλέντων σε απομακρυσμένη εργασία

Καθώς όλο και  περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν να εργάζονται εξ’ αποστάσεως, οι οργανισμοί οφείλουν να επανεξετάσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και  το ενδεχόμενο εκπαίδευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους σε διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών δεξιοτήτων. Σύμφωνα με έρευνα της McKinsey (Ιούλιος 2020), οι οργανισμοί είναι απαραίτητο να δημιουργήσουν τα θεμέλια για την απομακρυσμένη εργασία μακροπρόθεσμα, να αναπροσαρμόσουν τις προσεγγίσεις τους για την διακράτηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και να υιοθετήσουν μια ευέλικτη προσέγγιση στον στρατηγικό σχεδιασμό του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να μετατρέψουν την εξ’ αποστάσεως εργασία σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το οποίο περιλαμβάνει την προσέλκυση νέων ταλέντων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων μητέρων, των επαγγελματιών που αναζητούν περισσότερη ευελιξία ή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και την ευρύτερη πρόσβαση σε διεθνή ταλέντα.

Αυξημένη ζήτηση για εργαλεία αξιολόγησης και επιχειρηματικές λύσεις

Με σημαντικά δεδομένα στην κατοχή τους, οι οργανισμοί μπορούν να προβλέψουν καλύτερα τις επιδόσεις, τις γνώσεις δεξιοτήτων και την καταλληλότητα των ανθρώπων στις θέσεις εργασίας. Αξιολογήσεις όπως για παράδειγμα η SkillsInSight™ του ομίλου ManpowerGroup βοηθούν από την μια πλευρά τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τις δυνάμεις και τις προτιμήσεις εργασίας τους και από την άλλη πλευρά τους οργανισμούς να ταιριάξουν το κατάλληλο άτομο για την θέση εργασίας. Αυτές οι πληροφορίες υποστηρίζουν αποφάσεις ταλέντων, μειώνουν το κόστος απόκτησης τους και βελτιώνουν την κινητικότητα των εργαζομένων ευθυγραμμίζοντας τις κατάλληλες  δυνατότητες και το δυναμικό με τα κενά δεξιοτήτων του οργανισμού.

Βελτίωση της ανθεκτικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού

Όπως παρατηρήσαμε η πανδημία δημιούργησε προβλήματα στον εφοδιασμό. Η εφοδιαστική αλυσίδα παραμένει ευάλωτη μολονότι οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα την αβεβαιότητα και να διαχειριστούν τον κίνδυνο. Στο μέλλον, οι οργανισμοί οφείλουν να δημιουργήσουν συνδεδεμένα οικοσυστήματα αλυσίδας εφοδιασμού που θα περιλαμβάνουν προμηθευτές, ικανοποιημένους χρήστες και ενισχυμένα δίκτυα. Σε ενδεχόμενη κρίση, οι οργανισμοί θα πρέπει να έχουν ένα πιο εξελιγμένο σύστημα για να προετοιμαστούν για τα σοκ που η αλυσίδα εφοδιασμού θα βιώσει και να διαφοροποιήσουν τις στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου. Επιπρόσθετα, οφείλουν να διαθέσουν την σωστή τεχνολογία, αποτελεσματικά συστήματα και τα σωστά ταλέντα για τη μείωση των κινδύνων και την αντιμετώπιση απειλών.

Νέες απαιτήσεις από τους ηγέτες

Η ηγεσία ήταν πάντοτε σημαντική, αλλά στην παρούσα φάση έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς οι οργανισμοί που ήδη αντιμετωπίζουν την κρίση για μήνες προσπαθούν να εμφανιστούν ανθεκτικοί. Η παγκόσμια οικονομική, πολιτική και κοινωνική αναταραχή που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) άσκησε αυξανόμενη πίεση στους παγκόσμιους ηγέτες ώστε να ηγηθούν με ενσυναίσθηση και ψηφιακή ευκινησία, να υπερασπιστούν την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δράση για την κλιματική αλλαγή ανεξαρτήτως κλάδου και να βοηθήσουν στην ανάκαμψη και βιωσιμότητα. Για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι απαιτούν μια δυνατή ηγεσία.

Καθώς οι οργανισμοί κοιτάζουν μπροστά, το σίγουρο είναι ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να απαιτούν μια εξεζητημένη ανταπόκριση που απαιτεί ανθεκτική ηγεσία, τεχνολογία και λύσεις.

Συμπληρώστε τη φόρμα και λάβετε το αναλυτικό pdf αρχείο με τα στοιχεία για τις 21 Τάσεις του 2021.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Σχετικά άρθρα


Οι Millennials σε Διευθυντικές θέσεις; Ποιοί έχουν δεύτερη σκέψη;

Οι Millennials προσανατολίζονται περισσότερο στην επιλογή και διαμόρφωση της προσωπικής τους καριέρας και λιγότερο στην ανάληψη Διευθυντικών θέσεων Η στόχευση σε διευθυντικές θέσεις βρίσκεται χαμηλά...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 τρόποι προσαρμογής στη Νέα Εργασιακή Πραγματικότητα για όλους

Για τον κόσμο της απασχόλησης , το 2020 θα είναι η χρονιά που άλλαξε τα πάντα. Δείτε πώς μπο ρούν να διατηρηθούν τα θετικά που έφερε η κρίση τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τ ους οργανισμούς

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Β’ Τρίμηνο 2017

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Β’ Τρίμηνο 2017 Ευνοϊκές οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +9% και...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ