Η ManpowerGroup Ελλάδας στηρίζει τη ΜΚΟ «Μπορούμε»

Εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή»

Αθήνα, 30 Μαΐου 2024

 Οι εργαζόμενοι της ManpowerGroup Ελλάδας, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε», συμμετείχαν στο πρόγραμμα διάσωσης προϊόντων από λαϊκές αγορές «Μπορούμε στη Λαϊκή». Μέσα από την προσφορά των αδιάθετων προϊόντων από τους πάγκους των παραγωγών και εμπόρων σε κοινωφελείς φορείς, το πρόγραμμα στοχεύει στην:

  • Καταπολέμηση του υποσιτισμού
  • Και στη μείωση της σπατάλης του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα

Οι ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συλλέξουν αξιοποιήσιμα περισσευούμενα φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα στο τέλος της ημέρας. Στο πλαίσιο της δράσης διασώθηκαν και προσφέρθηκαν σε κοινωφελείς οργανισμούς 1.256 κιλά φρέσκων τροφίμων που αντιστοιχούν σε 3.768 μερίδες φαγητού. Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δράσης εκτιμάται σε 5.538,96 κιλά CO2 (περίπου 100 διαδρομές με συμβατικό αυτοκίνητο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη) που δεν εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα μετά τη «διάσωσή» των τροφίμων για τη στήριξη ιδρυμάτων και ΜΚΟ.

Η συγκεκριμένα δράση συντάσσεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Η.Ε. (SDGs) ενώ ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική ESG της ManpowerGroup για βιώσιμη ανάπτυξη με στόχο τον μετασχηματισμό της σε μια εταιρεία «Καθαρής Ενέργειας» (Net Zero) και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Με αφορμή την εθελοντική αυτή δράση ο CEO της ManpowerGroup Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης δήλωσε: «Η ManpowerGroup Ελλάδας, ως ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, αισθάνεται ηθική υποχρέωση να συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η συνεργασία μας με το "Μπορούμε" αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας για ένα βιώσιμο μέλλον. Είμαστε περήφανοι για τους εργαζόμενους μας που αφιέρωσαν εθελοντικά τον χρόνο τους για συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία συμβάλλοντας έμπρακτα στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων και στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων της Κοινωνίας μας. Η δέσμευσή μας για βιώσιμη ανάπτυξη και υπευθυνότητα αποτελεί τον ‘ακρογωνιαίο λίθο’ της εταιρικής μας στρατηγικής και μέσα από τέτοιες δράσεις ενισχύουμε την προσφορά μας στην Κοινωνία και το Περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση και media inquiries, επικοινωνήστε με το τμήμα Marketing και Επικοινωνίας της ManpowerGroup Greece: vtsouni@manpowergroup.grgmpethani@manpowergroup.gr211-1069963.

Σχετικά άρθρα


Έρευνα – Τι Αναζητούν οι Εργαζόμενοι: Από την επιβίωση στην πανδημία, στην ευημερία στον χώρο εργασίας

Η ManpowerGroup διερευνά μαζί με τη Thrive τι σημαίνει ευελιξία στην εργασία και αναζητά τρόπους με τους οποίους οι εργοδότες θα μπορούν να υποστηρίζουν την ευημερία των εργαζομένων τους Το 45% των...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 τρόποι προσαρμογής στη Νέα Εργασιακή Πραγματικότητα για όλους

Για τον κόσμο της απασχόλησης , το 2020 θα είναι η χρονιά που άλλαξε τα πάντα. Δείτε πώς μπο ρούν να διατηρηθούν τα θετικά που έφερε η κρίση τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τ ους οργανισμούς

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρευνα – «Τι Αναζητούν οι Εργαζόμενοι» | Πώς οι εργοδότες μπορούν γεφυρώσουν το χάσμα δεξιοτήτων;

Σε επίπεδα ρεκόρ η Έλλειψη Ταλέντου παγκοσμίως Η ManpowerGroup μέσα από τα ευρήματα της νέας έρευνας – «Τι Αναζητούν οι Εργαζόμενοι» αποκαλύπτει πώς οι εργοδότες μπορούν γεφυρώσουν το χάσμα...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ