Senior Manager in Automotive & Construction Industry

Επαγγελματίας με 20 έτη δημιουργικής και πολύπλευρης εμπειρίας στον χώρο εμπορίας επαγγελματικών οχημάτων & ανταλλακτικών καθώς και βιομηχανικού εξοπλισμού. Είναι απόλυτα εξοικειωμένος με την εργασία σε πολυεθνικά περιβάλλοντα καθώς έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες του χώρου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η εργασιακή του εμπειρία αναδεικνύει δεξιότητες στην επίτευξη στόχων με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Έχει χειρισθεί αναδιοργανώσεις, στελέχωση και εξυγίανση καθετοποιημένων επιχειρηματικών μονάδων, αύξηση πωλήσεων και μεριδίων αγοράς, ένταξη νέων προϊόντων στην αγορά οχημάτων & ανταλλακτικών ενώ έχει αναλάβει και τη διεύθυνση τμημάτων τεχνικής υποστήριξης & συνεργείων. Έχει διατελέσει επί 6 έτη Γενικός Διευθυντής σε αντιπροσωπεία επαγγελματικών οχημάτων επιτυγχάνοντας υψηλή κερδοφορία και αναστροφή αρνητικών αποτελεσμάτων προηγούμενων ετών.  Χαρακτηρίζεται για τη συνέπεια, το ήθος, την πίστη στην αξιοκρατική διοίκηση και το ομαδικό του πνεύμα.  Είναι, επίσης ευρηματικός, μεθοδικός με αναλυτικό τρόπο σκέψης. Διαθέτει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και πολύ καλά Γαλλικά. Είναι expert user σε COGNOS, Business Objects, Filemaker καθώς επίσης και Fortran F77, Basic, Pascal κ.α.

Marketing Manager

Στέλεχος με εμπειρία +20 ετών σε τμήματα Marketing και Πωλήσεων μεγάλων εταιριών FMCG και Retail στην ελληνική αγορά. Ξεκίνησε την καριέρα του σε εταιρία τροφίμων με ηγετική θέση στην αγορά, ως Key Account Manager, απέκτησε εμπειρία σε όλα τα κανάλια διανομής (χονδρεμπόριο-μικρή αγορά, HO.RE.CA., S/M) και εξελίχθηκε ως Business Unit Manager σε πωλήσεις Β2Β σε μεγάλη εισαγωγική εταιρία.  Έχει διατελέσει Διευθυντής Marketing σε μεγάλη ελληνική εταιρία καταναλωτικών προϊόντων με έντονη εξαγωγική δράση, επιτυγχάνοντας κάθε χρόνο στόχους διψήφιας ανάπτυξης, ενώ στην τελευταία του θέση ως Διευθυντής Marketing σε πολύ μεγάλο retailer ανέλαβε καμπάνιες προώθησης και μεγάλες above & below the line ενέργειες, έχοντας στην ευθύνη του τη διαχείριση υψηλών budget.  Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε New Business Development, Trade Marketing, Digital & PR και 360ο ενέργειες marketing αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία του σύγχρονου και παραδοσιακού marketing, online & offline. Είναι απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών και κατέχει ΜΒΑ.  Μιλάει άπταιστα Aγγλικά.

Exports Manager 

25+ έτη εμπειρίας σε ανάπτυξη πωλήσεων στα καταναλωτικά, με έμφαση στα HoReCa (κυρίως luxurious, VIP & exclusive sites) για λογαριασμό ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών σε Ελλάδα, Καναδά και Ολλανδία. Γνωρίζει σε βάθος τη χονδρική & λιανική αγορά και ο πρόσφατος ρόλος του ως Exports Manager του προσέφερε τη δυνατότητα να εκτεθεί στο δυναμικό περιβάλλον των εξαγωγών και να εξοικειωθεί στις γρήγορες προσαρμογές που απαιτούν οι συνεχείς αλλαγές στα δεδομένα των διαφορετικών τοπικών αγορών. Επαγγελματίας με ισχυρές επικοινωνιακές, ηγετικές και διαπραγματευτικές ικανότητες, ικανότατος στο να αναγνωρίζει τις ευκαιρίες στην αγορά, να αναλαμβάνει ρίσκα και να προσεγγίζει με θετικότητα κάθε εμπόδιο μέχρι να ξεπεράσει την κάθε δυσκολία. Χαρακτηρίζεται από τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους του ως θετικός, προσγειωμένος αλλά οραματιστής με ισχυρό στρατηγικό προσανατολισμό. Διαθέτει δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού και μιλάει άπταιστα Ελληνικά & Αγγλικά. 

Senior Business Development Manager 

25 χρόνια επιτυχημένης εμπειρίας στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα με ακαδημαϊκή  εξειδίκευση στην Επιχειρησιακή Έρευνα. Εργάσθηκε σε υψηλές θέσεις στρατηγικής ευθύνης  Εμπορικής Τραπεζικής και Διοίκησης. Διετέλεσε Senior Account Officer, όντας υπεύθυνος για μεγάλες επιχειρήσεις στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα παρέχοντας υπηρεσίες Εταιρικής Τραπεζικής. Ως Τραπεζικός Διευθυντής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, διακρίθηκε για την εξειδίκευσή του στην Ανάλυση Πιστώσεων και Κινδύνων, Διαχείριση Χαρτοφυλακίων, Επιχειρηματική Χρηματοδότηση, Οργανωτική Συμπεριφορά, Logistics, Διαχείριση Προϊόντων & Επιχειρήσεων, Διαχείριση  και Ανάπτυξη επενδύσεων. Διαθέτει MBA καθώς και πτυχίο  της Μαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πληθώρα εξειδικεύσεων σε  statistics, modelling science. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Ισπανικά και Ελληνικά.

General Factory Director

22 χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής θητείας στη διεύθυνση πολυεθνικών βιομηχανιών όντας αρμόδιος για την ανάπτυξη & υιοθέτηση διεθνών εταιρικών πολιτικών & διαδικασιών και  την εφαρμογή τους στην λειτουργία ελληνικών εργοστασίων. Εργάσθηκε σε εξειδικευμένες αγορές, με τοπικούς και διεθνείς συνεργάτες,  με ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση καθηκόντων international key account management .Διαχειρίστηκε ετήσιους προϋπολογισμούς εργοστασίων συμμετέχοντας σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με διεθνείς εταίρους. Συνετέλεσε στην επίτευξη των ετήσιων εταιρικών στόχων παραγωγής και πωλήσεων, στη δραστική μείωση του κόστους παραγωγής, τη διαχείριση ετήσιων επενδύσεων σε βιομηχανικό εξοπλισμό και τη βελτίωση της ικανοποίησης των εργαζομένων. Κατέχει εξειδικευμένη εμπειρία ως Safety Health and Environment Manager. Διαθέτει Executive MBA καθώς και Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μιλά άπταιστα Αγγλικά , Ιταλικά, Γαλλικά  και Ελληνικά.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω προφίλ υποψηφίων ή την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εξεύρεσης και επιλογής μεσαίων και ανώτερων στελεχών, μπορείτε να επικοινωνήσετε στη Manpower Professional, τηλ. 210-6927400 (εσ.234,238,206)  ή συμπληρώνοντας τη φόρμα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ".