General
Manager

+30 έτη εμπειρίας, τα 24 έτη σε διεθνείς εταιρείες Ιατροτεχνολογικών/ Φαρμακευτικών προϊόντων με τα 17 εκ των οποίων σε επίπεδο Διευθύνοντος Συμβούλου /Γενικού Διευθυντή. Έμπειρος ηγέτης στην ανάπτυξη των εμπορικών τμημάτων, Μάρκετινγκ & Πωλήσεων Ιατροτεχνολογικών / Φαρμακευτικών. Ηγήθηκε έργων Εταιρικού Οράματος και Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανθρώπινου Δυναμικού, Πολυεθνικής Εταιρικής Οργάνωσης, Εταιρικής Αλλαγής και Αντιμετώπιση Κρίσεων. Χαρακτηρίζεται από την καινοτομία, τη δημιουργία βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών σε νέες εφαρμογές προϊόντων, εταιρικές λειτουργίες, ανάπτυξη γυναικείας ηγεσίας καθώς και η ανάπτυξη κουλτούρας Marketing σε όλες τις εταιρείες με στοχευμένες ενέργειες για τη προσέγγιση καταναλωτών και επαγγελματιών. Μέσα στα επιτεύγματα ξεχωρίζουν η ανάπτυξη των εταιρειών στο εξωτερικό με τη μεταφορά εμπορικών δραστηριοτήτων σε αντιπρόσωπους στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική καθώς και αντίστοιχα στην Ελλάδα και Κύπρο μέσω συγχωνεύσεων. Στρατηγικός αλλά και ευέλικτος, με άνεση στην επικοινωνία προς όλα τα επίπεδα με μεγάλη επιθυμία για ταξίδια και αντιμετώπιση προκλήσεων ανά τον κόσμο. Κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού Χημικού Μηχανικού από τη μεγάλη Βρετανία, μιλά Ελληνικά Αγγλικά και Γαλλικά.


Senior Category Manager


Με 18ετη εμπειρία στον τομέα του λιανεμπορίου, ο υποψήφιος έχει συλλέξει εμπειρία από οργανωμένα πολυεθνικά περιβάλλοντα έχοντας διαχειριστεί ως category manager διάφορες προϊoντικές κατηγορίες στον τομέα του Non Food, όπως ύφασμά/ένδυση, ηλεκτρικές συσκευές και τεχνολογία καθώς και αρκετές κατηγορίες του DIY και των B2B υπηρεσιών. Αποτέλεσε για πολλά χρόνια στέλεχος της ομάδας αγορών που εγκαθίδρυσε με μεγάλη επιτυχία πολυεθνική αλυσίδα του DIY σε Ελλάδα και Κύπρο. Έμπειρος επαγγελματίας με αποδεδειγμένη ικανότητα στις διαπραγματεύσεις, την επίλυση προβλημάτων και στην επίτευξη σταθερών μακροχρόνιων αποτελεσμάτων. Διαθέτει ισχυρή εμπορική αντίληψη, διακρίνεται για το πάθος του, την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητά του, καθώς και για τα υψηλά επίπεδα αφοσίωσης που επιδεικνύει. Ως επαγγελματίας είναι ομαδικός και συνεργατικός διαθέτει στοιχεία διαφάνειας και δικαιοσύνης δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του ταλέντου των ατόμων της ομάδας του.  Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο διετέλεσε διευθυντής αγορών στον τομέα του Non Food σε μεγάλο πολυεθνικό κολοσσό των super markets με ετήσιο τζίρο 100 εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας υπό την επίβλεψη του μια ομάδα 17 ανθρώπων. Είναι κάτοχος πτυχίου στο Marketing with Management καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στο Marketing.


BU Director/Sr. Sales Manager in Pharmaceutical Company

+17ετή συνολική εμπειρία στο χώρο των πωλήσεων σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του χώρου των φαρμάκων και τα τελευταία 7 έτη σε υψηλές θέσεις στρατηγικής ευθύνης χαρακτηρίζεται από επιτεύγματα τόσο σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Εργάσθηκε σε εξειδικευμένες αγορές, με τοπικούς και διεθνείς συνεργάτες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θέσεων και αρμοδιοτήτων που συνδύαζαν στρατηγικό και εκτελεστικό χαρακτήρα, με ιδιαίτερη έμφαση στην καθοδήγηση μίας έμπειρης ομάδας σε πανελλήνιο επίπεδο.  Επαγγελματίας με εμπειρία σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές του νευρολογικού φαρμακευτικού χώρου, πέτυχε την ηγετική θέση της ομάδας του, παρά την είσοδο πολλών νέων προϊόντων, με επιτεύξεις-σχεδόν διπλάσιες-του παγκόσμιου μέσου όρου της εταιρείας του. Χαρακτηρίζεται από ηθική, ακεραιότητα, με έντονο ενδιαφέρον για την προσωπική ισορροπία και εξέλιξη των συνεργατών του. Μεθοδικός, με αναλυτικές και συνθετικές ικανότητες και επικοινωνιακά χαρίσματα, έλκεται από την πρόκληση της ανθρώπινης επικοινωνίας και της παρακίνησης των συνεργατών του σε έναν κοινό στόχο.  Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού εργάσθηκε ως προπονητής σε τμήματα ανάπτυξης αθλητικών συλλόγων, πριν ασχοληθεί τελικά με τις πωλήσεις, κάτοχος του Diploma Management and Leadership από το CMI με καλή χρήση της Αγγλικής γλώσσας.


Fintech BD Manager

+27 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ανάπτυξη αγοράς εφαρμογών κυρίως στην αγορά των FinTEch λύσεων για τραπεζικούς και γενικότερα χρηματιστηριακούς οργανισμούς καθώς και Telecoms. Ξεκίνησε την καριέρα του ως Management Consultant τραπεζικών IMS συστημάτων και SAP στα μέσα της δεκαετίας του 90 για μία από τις Big 5 στην Ελλάδα όπου έφτασε ως Senior Consultant πριν προσληφθεί ως Marketing Manager σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνής Fintech. Ωστόσο, το ταλέντο και η ώριμη προσωπικότητά του τον οδήγησαν νωρίς στο να διαχειριστεί τη Τράπεζα της Ελλάδος πράγμα που τον οδήγησε στο να λάβει τη θέση του επικεφαλής ανάπτυξης τραπεζικών εφαρμογών και των Data warehouse αρχικά διεθνών και κατόπιν ελληνικών συστημικών. Στους τελευταίους ρόλους του κινείται περισσότερο προς Fintech /Telecoms Solutions Business Development. Έχει μεγάλη άνεση στην ανάλυση αγορών και το χτίσιμο στρατηγικής ανάπτυξης για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Χαρακτηρίζεται από το μεγάλο κύκλο επαγγελματικών επαφών τόσο στο τραπεζικό όσο και στο τομέα των τηλεπικοινωνιών καθώς και από τη πελατοκεντρική του φιλοσοφία τη ποιότητα του αποτελέσματος, και τη δέσμευσή του στο αποτέλεσμα. Διαθέτει MBA από καθώς και πτυχίο Οικονομικών από Γερμανικό Πανεπιστήμιο και πληθώρα πιστοποιήσεων. Μιλά άπταιστα Γερμανικά, Αγγλικά και Ελληνικά, βασικά Γαλλικά και Ισπανικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω προφίλ υποψηφίων ή την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εξεύρεσης και επιλογής μεσαίων και ανώτερων στελεχών, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κο. Γρηγόρη Λεμονή, Manager της Manpower Professional, τηλ. 210-6927400 (εσ.234,238,206) email glemonis@manpowergroup.gr ή συμπληρώνοντας τη φόρμα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ".