Chief Financial Officer

+18ετή διεθνούς εμπειρίας σε Αθήνα, Σεούλ, Άμστερνταμ, Μιλάνο. Ξεκινώντας ως Financial Controller πολυεθνικής εταιρείας στον χώρου του αυτοκινήτου για 4 έτη, σύντομα εξελίχθηκε ως CFO Πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία και ρόλους Regional Finance σε Ευρωπαϊκά cluster. Τα τελευταία 2,5 έτη μετακινήθηκε ως Investments/Business Development Director σε leading Shipping Company με έδρα την Αθήνα και την Μάλτα. Πέρα λοιπόν από την ενασχόλησή του με το κομμάτι του Corporate Finance κατέχει πλέον μεγάλη εξειδίκευση στη Χρηματοοικονομική διαχείριση εταιρειών συμμετοχών (holding), στις συγχωνεύσεις και εξαγορές, στη χρηματοδότηση Ναυτιλιακών εταιρειών και στις Τραπεζικές και Εναλλακτικές Χρηματοδοτήσεις (Fund Creation – Fund Management).
Χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα γρήγορα αντανακλαστικά ως προς την αγορά και την εμπορική του λογική, την ικανότητα διαχείρισης ομάδων Οικονομικής Διεύθυνσης, καθώς και την άνεση στην επικοινωνία με όλα τα επίπεδα της οργάνωσης. Είναι απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Αμερικανικού Πανεπιστημίου. Επικοινωνεί σε άριστα αγγλικά.

Commercial Manager in Automotive Industry
+18 ετών σε ανώτατες Διευθυντικές θέσεις στο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Με εμπεριστατωμένη τεχνογνωσία στην αναγνώριση των στοιχείων εκείνων στην εμπορική και οικονομική διαχείριση που κάνουν τους οργανισμούς επιτυχημένους.
Στην επαγγελματική του πορεία ξεχωρίζουν η εισαγωγή και η επιτυχημένη διαχείριση premium brands στην Ελληνική αγορά. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη προγράμματος, που υιοθετήθηκε ως παγκόσμιο πρότυπο remarketing premium brands στην αγορά της Κεντρικής Ευρώπης. Τέλος, η ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης τιμολογιακής πολιτικής μεγάλων πελάτων Γερμανού κατασκευαστή το οποίο βελτίωσε σημαντικά τον όγκο πωλήσεων και την κερδοφορία ανά μοντέλο διεθνώς. Χαρακτηρίζεται από ένα ευέλικτο και προσαρμοστικό στιλ ηγεσίας με γνώμονα την επίτευξη των στόχων. Ωστόσο, επενδύει στη δημιουργία ικανών ομάδων εργασίας, με ξεκάθαρη δομή, λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες παρακίνησης και τις ανάγκες βελτίωσης του κάθε μέλους της ομάδας.
Είναι απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας και κατέχει ΜΒΑ από το Strathclyde University. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και καλά γερμανικά.

SAP Business Analyst
+10 έτη εμπειρίας στο κομμάτι του Business Analysis/Business Intelligence και SAP Leader στα ΜΜ, SD, ΤΜ, PM modules σε επίπεδο functional consulting & support.  Συμμετέχει στο full cycle του SAP implementation και πραγματοποιεί Modules Analysis & Configuration για τα διαφορετικά τμήματα της εταιρείας που εργάζεται.  Επιπρόσθετα, εμπλέκεται ενεργά στο mapping των business processes και προχωρά σε GAP Analysis ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προβλέψεις/προσαρμογές. Όσον αφορά στο Business Intelligence, κάνει χρήση μοντέλων σχεδιασμού OLAP σε SSAS & SSRS, ανάπτυξη BW & DWH μοντέλων, σχεδιασμό/ανάπτυξη/testing ELT processes σε SSIS, κλπ.
Έχει εργαστεί σε projects τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και γνωρίζει σε βάθος τη διαχείριση και τον συντονισμό ομάδων με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων. Διακρίνεται από τον επαγγελματισμό και το ενδιαφέρον του να εξελίσσεται συνεχώς παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας.   
Είναι απόφοιτος του τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού & Πληροφορικών Συστημάτων από το ΑΤΕΙ Πατρών και μιλάει άπταιστα αγγλικά.

Senior Risk Manager
+19 έτη εμπειρίας στον ασφαλιστικό και κλάδο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως  Αναλογιστής σε μεγάλη Ασφαλιστική, αλλά ύστερα από αρκετά χρόνια παραμονής  ανέλαβε ως προϊστάμενος του αναλογιστικού τμήματος σε έτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο του bank assurance. Στη πορεία δέχτηκε μια πολύ δελεαστική πρόταση από μεγάλη πολυεθνική ασφαλιστική που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της υγείας. Μέσα στο πέρασμα των ετών στην συγκεκριμένη εταιρεία, ανέλαβε αρκετές θέσεις καταλήγοντας τα τελευταία χρόνια σε managerial θέση διοικώντας ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων στο risk. Στην εμπειρία του συγκαταλέγεται η αναλογιστική, το underwriting, risk management, καθώς επίσης και το κομμάτι του compliance σύμφωνα με τις πολιτικές της εταιρείας.
Διακρίνεται για την δομημένη σκέψη του και την μεθοδικότητα του καθώς επίσης και με την μαθηματική σκέψη του την οποία έχει κατακτήσει και λόγω των σπουδών. Είναι προσαρμοστικός και δυναμικός, έχοντας αγάπη για την αναλογιστική επιστήμη έχοντας καταφέρει να χτίσει στο μέγιστο δυνατό τη γνώση του επάνω σε αυτό τον τομέα. Διαθέτει πιστοποίηση από την Ελληνική Αναλογιστική Ομάδα. Είναι κάτοχος πτυχίου στα Μαθηματικά καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Αναλογιστική Επιστήμη από πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

New Business Development Manager
+25 έτη συνδυασμένης εμπειρίας στις πωλήσεις, τη διεύθυνση λειτουργιών και  την επιχειρηματική ανάπτυξη, με προσλαμβάνουσες από αρκετές και διαφορετικές βιομηχανίες, τομείς και θέσεις στην Ελλάδα κυρίως αλλά και στα Βαλκάνια. Τα τελευταία 8 χρόνια έχει αναλάβει ως Διευθυντής Ανάπτυξης Νέων Επιχειρήσεων και Βιομηχανικός Εμπορικός Διευθυντής σε γνωστό όμιλο εταιρειών. Κατάφερε να εισάγει αξιόλογους οίκους του εξωτερικού, οδηγώντας σε ετήσια αύξηση των πωλήσεων κατά 20% για καινούργιο και μεταχειρισμένο εξοπλισμό σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και υπέρβαση των εταιρικών προϋπολογισμών στα λειτουργικά κέρδη κοντά σ το 10-50% ετησίως.
Επαγγελματίας που χαρακτηρίζεται από τη μεθοδικότητά στη διαχείριση των οικονομικών της αγοράς με πολλή εύστοχη επιχειρηματική ματιά προς τα νέα προϊόντα και τις αγορές.  Ήρεμος και μεστός στην επικοινωνία του,  ιδιαίτερα δημιουργικός και καινοτόμος, με μεγάλη εμπειρία στην προσέγγιση και τη διαπραγμάτευση με διαφορετικές κουλτούρες. Κατέχει πτυχίο και μεταπτυχιακό στη μηχανολογία από το Καναδά και ομιλεί άπταιστα Αγγλικά, Ελληνικά και βασικά Γαλλικά.
Αναζητά το επόμενό του βήμα  είτε ως Εμπορικός σε αντίστοιχη εταιρεία είτε ως COO, CEO σε μικρότερη εταιρεία που θέλει να αναπτυχθεί και στο εξωτερικό.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω προφίλ υποψηφίων ή την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εξεύρεσης και επιλογής μεσαίων και ανώτερων στελεχών, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κο. Γρηγόρη Λεμονή, Manager της Manpower Professional, τηλ. 210-6927400 (εσ.234,238,206) email glemonis@manpowergroup.gr ή συμπληρώνοντας τη φόρμα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ".